Capacitief meten

Mutec-brochurefoto_WebHet vochtgehalte in vaste stoffen geldt als een belangrijke factor op het gebied van productkwaliteit en kan de efficiëntie van een productieproces fundamenteel verbeteren.
De Duitse fabrikant Mütec brengt met succes instrumentatie op de markt voor bijvoorbeeld suiker, graan, zand, zaagsel, poeder, plastic granulaten enz.
Bandtransport, schroeftransport, voorraadsilo’s of stortkokers lenen zich uitstekend voor de installatie ervan.
De metingen in dit segment passen allen eenzelfde meetprincipe toe: binnen het hoogfrequente golfbereik  worden zowel de relative permittiviteit (vroeger de diëlektrische constante) als de door de gemeten vaste stof veroorzaakte demping bepaald.
In essentie is er de keuzemogelijkheid tussen twee verschillende systemen: HUMY3000 en HUMY300.

HUMY3000
Dit systeem bestaat uit een 19″ module, de SCS3000, en de FMS400 sensor.Mutec-afbeelding-2-Web
Het biedt onder andere een grafische gebruikersinterface die gebruik maakt van ‘softtoetsen’ en een overzichtelijk opgebouwd display met de meetwaarden, alarminstellingen, min/max-instellingen.
Een en ander wordt gecombineerd met overzichtelijke instelmogelijkheden met betrekking tot parameters en meervoudige kalibratiecurven.
De FMS400 sensor werkt volgens het  ‘open condensator principe’; het bulkmateriaal dat aan het sensoroppervlak, d.i. voorzijde van de sensor, passeert, dient als diëlectricum voor de meetcondensator.
Ingebouwde electronica verzorgt de digitale datatransport van meetgegevens over een kabellengte van maximaal 1000meter naar de SCS3000.

De achter het meetoppervlak gemonteerde elektronica is geheel hermetisch ingekapseld in plastic; dit is op zijn beurt weer omgeven door een cilindrische RVS behuizing. Hiermee worden invloeden van buitenaf afgeschermd en wordt de IP67 status gewaarborgd. De dikte van het diëlektricum mag variëren tussen 20 en 100 mm en wordt bepaald door het soort bulkmateriaal. Het meetoppervlak van de sensor is erg gevoelig en moet beschermd worden tegen mechanische belasting van buitenaf; in de regel moet het oppervlak beschermd worden met behulp van een ingebouwde ceramische schijf.

HUMY300Mutec-300-systeem-Web
Dit vochtmeetsysteem bestaat uit de evaluatie unit HUMY300 in DIN rail behuizing en de FMS400 sensor.
In tegenstelling tot de HUMY3000 dient in dit geval een laptop als gebruikersinterface voor alle instellingen, kalibraties en dergelijke.

……..Geboden wordt:……..
– Bediening via PC programma HUMY-Config-300
– PLS-aansluiting via MODBUS-RTU-protocol
– Instelmogelijkheid voor 24 verschillende producten
– Galvanisch gescheiden I/O
– USB naar PC;  RS485 naar PLS
– Analoge uitgang voor vochtwaarde
– MAX-Alarm uitgang
– Digitale ingang voor externe controle

Mutec-toepassing3-WebMutec-toepassing-1-Web

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,

mail naar info@safex.nl
of vraag informatie via het contactformulier