Niveau en Niveau alarmen

De contactloze niveau-meettechnieken waartoe de Berthold instrumentatie in de meest uiteenlopende Web-niveau-overallindustriële sectoren wordt toegepast, kenmerken zich door hun grote meetbereik. Dat kan lopen van luttele millimeters tot een aantal meters toe.
De toepassing als niveaumeting of voor schuimdetectie vindt vooral plaats bij applicaties waarin je te maken krijgt met de meest extreme procescondities. Condities zoals bijvoorbeeld buitengewone temperatuur, hoge procesdruk, abnormale schuimvorming, vervuiling en niet te vergeten bij het verwerken van zure of agressieve producten.

Het contactloze meetconcept biedt daarbij vele voordelen:
–  eenvoudige montage aan de buitenzijde
–  geen enkel contact met het (product)medium
–  geen slijtage en nauwelijks onderhoud
–  toepasbaar op nagenoeg alle bestaande installatie

Nieuwe afbeelding (28)Denk daarbij aan bijvoorbeeld staafvormige of puntvormige bronnen,  staafdetectoren, puntdetectoren, dip-pijp constructies, verschillende isotopen enzovoort.

Door het toepassen van een juiste uitvoering met bijbehorend isotoop kunnen superieure systemen worden samengesteld welke perfect zullen aansluiten op uw gewenste applicatie. In combinatie met extreem gevoelige detectoren kunnen metingen worden gerealiseerd die voldoen aan de hoogste eisen, terwijl toch gebruik kan worden gemaakt van eenNieuwe afbeelding (30) minimale bronactiviteit.
Hoge detectorgevoeligheden bieden nog een aantal belangrijke voordelen waaronder hogere nauwkeurigheid, snellere reactietijden en mogelijk kleinere bron afschermingen door een afgenomen bronactiviteit.

Berthold biedt een schat aan ervaring en een grote verscheidenheid aan apparatuur om op klanten toegesneden oplossingen aan te kunnen reiken.
Het volgende wordt zoal geboden:

– eenvoudige montage aan de buitenzijde
– robuuste uitvoeringen
– ‘echte’ 2-draadsystemen en compacte detectoren
– groot scala aan in eigen beheer gefabriceerde radioactieve bronnen
– communicatie in Hart, 4-20mA, Profibus PA of Foundation Fieldbus
– uitgebreide veiligheidsvoorzieningen
– een groot assortiment aan detectoren en andere accessoires
– aantrekkelijke software oplossingen

niveau-Web_LB480_lang

Detector informatie:                                         Een gepatenteerde manier voor de automatische driftcompensatie corrigeert voor temperatuurinvloeden en stelt zowel een hoge gevoeligheid als een constante nauwkeurigheid zeker over de gehele levensduur van het systeem; bijvoorbeeld: De stabiliteit van de CrystalSENS detectoren bedraagt 0,002% per °C, getest over een temperatuurbereik van -40°C - +60°C !!

Een greep uit wat mogelijkheden voor niveaumetingen:
Allereerst het welbekende 2-draads meetsysteem LB440; sinds zijn aankondiging, zo’n 15 jaar geleden zijn er inmiddels al meer als 15.000 systemen wereldwijd ingezet en naar volle tevredenheid in gebruik.
Dit systeem is uitermate betrouwbaar en eenvoudig in gebruik en bij uitstek geschikt voor allerhande standaard applicaties met zowel puntdetectoren als staafdetectoren.
Voortbordurend hierop is inmiddels als opvolger, het eveneens ‘echte’ 2-draadsysteem LB470 geïntroduceerd met een bijbehorende nieuwe serie detectoren, onder de naam ‘DUOseries’.
Groot voordeel van deze vernieuwde systemen is dat er een zeer grote mate van uitwisselbaarheid bestaat  met het bestaande LB440-systeem. De DUOseries detectoren kunnen dus zowel met het LB440 als het LB470 systeem overweg.
Nieuw in de DUOseries is ook dat de puntdetectoren, naast NaJ scintillator kristallen, ook kunnen worden voorzien van een polymer scintillator.

Nieuw zijn ook de detectoren uit de zogenaamde SENSseries.
Hieronder vallen diverse uitvoeringen zoals de SuperSENS, de CrystalSENS, de UniSENS en de TowerSENS.
Al deze detectoren munten uit in gevoeligheid en mogelijkheden. Ze zijn, wat men noemt, echte “allrounders” in communicatie.
Naast 4-20mA bevat het producten pallet bovendien de gebruiksinterfaces HART, Profibus PA en Foundation Fieldbus.


Speciale aandacht voor de SENSseries LB480

Dit systeem is in het bijzonder bedoeld voor kritische en uitdagendeniveau_Web_SIL2-3-237x300 applicaties.
Het bevat onder andere veel maintenance-georiënteerde diagnose functies. Zo worden bijvoorbeeld de detectorprestaties continue bewaakt door gebruik te maken van de alom aanwezige kosmische straling als referentiebron.
Dit systeem is SIL2 en SIL3 gecertificeerd en biedt een uitmuntende operationele veiligheid en systeemstabiliteit.
Kortgezegd: de beste keus als het aankomt op kritische applicaties!

Niveauschakelaar.
LB471
De Berthold niveauschakelaar LB471 kunt u in elke industrietak tegenkomen, zelfs tot in de voedselbranche toe.
De schakelaars worden toegepast waar niveaualarmen bewaakt moeten worden; of het nu vloeistoffen betreft of bulkgoederen.
Deze schakelaar van BERTHOLD Technologies is geschikt om op eigenlijk alle denkbare soorten tanks of bunkers te worden toegepast zoals aan voorraadtanks, voorraadbunkers, tanks met roerwerken, hogedruk reactoren, cyclonen,  toevoerschachten enz.

Multi Phase Level Measurement (MPLM) Systeem

Een bijzondere manier van niveau meten is het zg. Multi-Phase Level measurement (MPLM) Systeem. Omdat dit in feite een bijzondere uitvoeringsvorm betreft van een meervoudige dichtheidsmeting, is aanvullende informatie, een toelichting en een video die de werking van het MPLM systeem illustreert opgenomen op de pagina “Dichtheid / Concentratie”.  Zie de volgende link:

 

De nieuwe LB 470-M
Slave uitvoering nan de LB 470

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,
mail naar info@safex.nl
of vraag informatie via het contactformulier