Nucleaire meettechnieken

Nucleaire metingen, ofwel metingen die gebruik maken van ioniserende straling, worden veelvuldig, en met succes, ingezet in de meest uiteenlopende industrieën. Of dit nu binnen de voedingsmiddelen industrie is of op plaatsen waar zelfs de meest extreme procescondities kunnen voorkomen zoals bijvoorbeeld op fabriekslocaties in de Chemie, de Staalindustrie en de Offshore.
Vooral het “contactloos”  meten is hierbij een groot voordeel.
Detectoren komen niet in contact met het te meten product en zijn daarom niet onderhevig aan slijtage die het gevolg is van dergelijk contact.
Metingen kunnen worden geïnstalleerd op zowel bestaande als op nieuwe installaties. Ze werken onafhankelijk van de fysische eigenschappen van het product en zijn daardoor universeel toepasbaar zonder de noodzaak van modificaties aan de installaties.

— Kijk eens hier —

Wat zit er in ?

 

Componenten en hun hoeveelheden kunnen zowel contactloos als continue worden bepaald; of het  nu gaat om pijpleidingen, tanks, lopende banden of welk ander transportmedium ook.
Denk hierbij aan de bepaling van bijvoorbeeld: vochtgehalte, dichtheid, concentratie of droge stof gehalte.

Hoeveel hebben we ?

Tankniveau, bandbelading of interfacebepaling zijn zoal enkele voorbeelden van de mogelijkheden, zowel online als realtime.  Omdat de meetsystemen buiten het proces gemonteerd worden kunnen zelfs meetproblemen opgelost worden waar veel andere principes het volledig moeten laten afweten.

Hoeveel wordt er verplaatst ?

 

Massadebiet kan betrouwbaar, online en volledig contactloos worden bepaald. Gemeten kan worden op een breed scala aan transportsystemen. Denk daarbij naast de gangbare lopende band applicaties ook aan die van bijvoorbeeld schroeftransporteurs, ketting transporteurs, pijpsystemen of vrije val toepassingen.

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,
mail naar info@safex.nl
of vraag informatie via het contactformulier