Laser / Licht toepassingen

Safex Control vertegenwoordigt in Nederland de contactloze metingen van verschillende fabricaten waaronder die van Astech GmbH en DSE
Grofweg kunnen de verschillende mogelijkheden in de volgende categorieën worden onderverdeeld: Lengte en snelheidsmetigen, afstandsmetingen, kleurmetingen en diktesensoren.

Lengte / snelheidsmetingen met een LED-lichtbron
Voor de belichting van het te meten object en een Astech-VLM-principeoptisch systeem dat gebruik maakt van een speciaal geconfigureerde CCD-chip voor de uiteindelijke snelheidsmeting op basis van het zogenaamde “Ortsfilter” principe.( Zie  Spatial filters for velocity measurement )
Lees verder………

Astech-ldm301x-282x300


Afstandsmetingen

Door middel van de looptijd bepaling van een uitgezonden laserstraal wordt de afstand tot een object bepaald; denk hierbij aan afstanden van Astech-ldm41aenkele dm tot ( onder bepaalde voorwaarden ) wel 3000m toe.
Lees verder………

Astech-Cromlaview-2

 

Kleurmetingen
Zelfs de kleinste kleurnuances kunnen herkend worden op de meest uiteenlopende oppervlakken.
Lees verder………

 

Dikte, Afstand en Profiel metingen
Naast de genoemde reeks Astech instrumentatie vormen de ODS-sensoren van DSE een heel ander segment lasersensoren.  DSEdikte_Web
Ook volledig contactloos en voorzien van een ingebouwde laser, werken deze sensoren echter volgens een geheel andere methode: het triangulatie principe in een range welke begint vanaf 1mm bij een resolutie van 0,8µm.
Het aantal mogelijkheden is zeer uitgebreid; toepassingen zult u veelal vinden als diktemeting of als uiterst nauwkeurige afstandmeting. In een bepaalde uitvoering wordt dit type sensor zelfs toegepast als glasdiktemeting !!
Lees verder……… 

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,
mail naar info@safex.nl
of vraag informatie via het contactformulier