Lasermetingen voor Afstand en Kleur

Astech-ldm41aIn tegenstelling tot het produktenpallet van Danish Sensor Engineering ( DSE ) waarbij het afstandsmetingen betreft in het mm bereik, biedt Astech GmbH mogelijkheden voor grotere afstanden tot wel enkele kilometers toe, (zij dit wel onder gunstige omstandigheden.)

 

Voor het bepalen van afstanden in het middelgrote bereik biedt de LDM41X/42X serie uitstekende Astech_LDM-beammogelijkheden. Deze opto-elektronische afstand sensoren zijn geschikt voor gebruik in industriële omgevingen en werken volgens het principe van de fasevergelijkingsmetingen (amplitudemodulatie). De sensor zendt een gemoduleerd lasersignaal uit dat verzwakt en met een zeker faseverschil wordt gereflecteerd vanaf het doelvlak. Uit een vergelijking met een referentiesignaal wordt middels het faseverschil tussen beide signalen een afstand berekend. 

De sensoren bieden een nauwkeurigheid van ± 2mm op een bereik van 30m zonder reflector tot zo’n 100m  bij gebruik van een goede reflector. Uitrichten wordt vergemakkelijkt door een rode laserpunt waarmee het doelvlak goed kan worden geïdentificeerd.
De uitvoer van de meetresultaten geschiedt over een RS422/232 interface of via de analoge 4-20mA uitgang.

Astech-ldm301x
De sensoreenheid LDM301 (IP67) is eveneens ontwikkeld voor gebruik in industriële applicaties en dan met name voor de lange afstand. Hiermee kunnen bovendien op afstand snelheden gemeten worden. Denk daarbij aan snelheden van 0…100m/sec bij een afstand range van 0,5m …700m
Het bereik hangt af van de eigenschappen en reflectie-eigenschappen van het doelvlak; bij toepassing van een kwalitatief goede reflector wordt de maximaal overbrugbare afstand maximaal 3000m bij een nauwkeurigheid van zo’n  ± 20mm !. Dit  bereik loopt overigens terug tot maximaal 300m voor een natuurlijk reflectieoppervlak met 90% reflectie.
De LDM301 meet de looptijd van een niet zichtbaar lasersignaal.
Standaard is de LDB301 onder andere voorzien van  een ingebouwde verwarming waarmee gebruik bij extreem lage temperaturen mogelijk blijft; een eveneens ingebouwde rode laser helpt bij het uitrichten..

Industriële kleurensensor techniek:
met de precisie van het menselijk oog; de CR100

astech-cr100
Met behulp van CHOMLAVIEW kleurensensoren kunnen zelfs de kleinste kleurnuances op de meest uiteenlopende oppervlakken worden onderkend.
Dankzij een lichtgeleider aansluiting kan een sensor aangepast worden aan meerdere toepassingen; grootte van de meetvlek en de meetafstand worden daarmee variabel.
Door een uitgekiend bedieningsconcept  kan de sensor met behulp van  drukknoppen simpel worden ingesteld.
Voor complexere meetopgaven staat een PC-programma ter beschikking.
De met een vermogens LED uitgeruste kleine sensor ( 50x50x21mm ) is astech-CR500voorzien van speciale CROMLASTAB stabilisatiesoftware welke zorgt voor zowel temperatuur stabilisatie als ook een betrouwbaar functioneren gedurende zijn gehele levensduur.

 

Meer weten ?
Bel Safex: +31(0)182 39 13 13,
mail naar info@safex.nl
of vraag informatie via het contactformulier